12.7.18

Lucinda Riley
Pärliõde

Inlise keelest tõlkinud Faina Laksberg
536-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat sarjast Varraku ajaviiteromaan
Varrak 2018 

CeCe D’Aplièse’il on kogu elu olnud tunne, et ta ei kuulu kusagile. Pärast seda, kui sureb tema isa, salapärane miljardär Pa Salt, on tal tunne, et tema elu on kokku varisemas. Meeleheitel otsustab ta põgeneda Inglismaalt ja selgitada välja, missugune oli tema minevik. Ainsate vihjetena on tal kaasas üks mustvalge foto ja rohkem kui sada aastat tagasi Austraalias elanud naise nimi. Teel Sydneysse teeb CeCe vahepeatuse paigas, kus ta on senini end kõige paremini tundnud: Tais, imekaunil Krabi rannal. Seal, seljakotireisijate hulgas, on ka saladuslik Ace, mees, kes on sama üksildane nagu ta ise ja kes varjab üht saladust. Sada aastat varem saab Kitty McBride võimaluse jõuka proua McCrombie seltsidaamina Austraaliasse reisida. Adelaide’is põimub tema saatus proua McCrombie perekonna omaga – naise sugulaste hulka kuuluvad ka tema kaksikutest õepojad: tormakas Drummond ja auahne Andrew, suure pärlitööstuse pärija.

Viimaks Austraalia tolmustele lagendikele jõudnud, alustab CeCe otsinguid. Kuid miski temas tunneb ära selle piirkonna energia, ka tema loomingulisus tärkab taas ning CeCe hakkab uskuma, et see metsik hiigelsuur kontinent suudab talle pakkuda midagi sellist, mille olemasolusse ta oli usu kaotanud: tunnet, et ta kuulub kusagile.


Marje Ernits
Peep Patisoni elusõlmed

160-leheküljeline pehmes köites raamat
Eesti Raamat 2018 

«Peep Patisoni elusõlmed» on lugu mehest, kes sündis ühe Lõuna-Eesti kolhoosi suurfarmi esilüpsja ja karjaku neljanda lapsena ning elas kogu oma lühikeseks jäänud elu samas kohas ning samade inimeste keskel.

Peebust oleks võinud kasvada tubli inimene – teadlane, muusik või kes tahes, kuid seda ei juhtunud, sest temast sai alkohoolik. Ta ei olnud õnnetu ega tundnud millestki puudust, kuid kas sellest piisas, et olla lihtsalt inimene?

Eno Raud
Ninatark muna

64-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Tammerraamat 2018 

Kord muneb kana ühe ninatarga muna, kes arvab, et on kõikidest kõige targem. Kanaema manitsustele vaatamata läheb ta üksi maailma avastamata.

Oma teel kohtab muna sõbralikke ja ka vähem sõbralikke loomi. Kõigi nendega käitub muna väga upsakalt ning seetõttu ei jää hädaohtki tulemata.



Illustratsioonid Edgar Valter
Dagmar Raudam
Minu Gruusia
Elu nagu mägitee

208-leheküljeline tavaformaadis ja pehmes köites raamat sarjast Minu...
Petrone Print 2018 

Tulevase magamistoa aknast avanev hommikune vaatepilt lööb tummaks. Lillakasmustad viinamarjakobarad punakuldses koiduvalguses ning taevasse kõrguv küpressiteravik sinetavate mägede taustal olid jäänud korterit tutvustavas meilis mainimata. Tajun äkki, et kogu see aeg on väljast kostnud tsikaadide kõrvulukustav saagimine. Sellest saabki siin maal mu lemmikhelin. Kas ma juba mainisin, et õhk on sume kui samet, sõna otseses mõttes?

Minu peaaegu juhuslikust viisasekretäriks kandideerimisest Eesti välisministeeriumis sai alguse lühike, kuid ülimalt intensiivne ja armsatest hetkedest tulvil eluperiood Gruusias – maal, mis kinkis mulle otsekui teise lapsepõlve.

-Dagmar Raudam

Raamatus on uus epiloog 2018.

Clive Gifford
Minu esimene jalgpalliraamat

Inglise keelest tõlkinud Matti Piirimaa
48-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Sinisukk 2018 

Raamatus esitatud põhiteadmised, parimad nõuanded ja peamised taktikavõtted annavad sulle asjalikke näpunäiteid ja aitavad sind treeningutelt võistlustele. Loe reeglitest ja kohtunikest, mängijatest, mänguvõtetest ja muustki huvitavast jalgpalli kohta. Siit saad teadmised, mille abil mängu nautida – nii väljakul kui ka väljaspool seda.

Raamatus on:

  • järjestikuste mänguetappide fotod ja selgelt sõnastatud juhtnöörid;
  • endise jalgpallitreeneri ja eluaegse jalgpallifänni Clive Giffordi põhjalikud nõuanded;
  • kõik teadmised, mida sa vajad mängu alustamiseks ja oskuste parandamiseks;
  • saidid, mis juhatavad huvilisi uusima infoni.

Yrsa Sigurdardøttir
Lõpparve
II osa Freya ja Huldari sarjast

Islandi keelest tõlkinud Peeter Villmann
392-leheküljeline tavaformaadis ja pehmes köites raamat
Varrak 2018 

Ühe Islandi kooli õpilased matavad maha ajakapsli, millesse panevad oma kirjad tulevikuennustustega. Kümne aasta pärast kaevatakse kapsel välja, et võrrelda laste prognoose tegelikkusega. Ja selgub, et ühes kirjas on ennustatud kuue ainuüksi initsiaalidega tähistatud inimese surma…

Seda veidrat ja esialgu pealtnäha naljakatki lugu määratakse uurima ebasoosingusse langenud politseinik Huldar. Samal ajal leitakse ühe maja aiast inimese kämblad ja varsti tapetakse võikal kombel ka selle maja omanik. Tema nimetähed langevad kokku ühes tulevikuennustuste kirjas surema määratud inimese initsiaalidega. Ja sellele järgnevad uued surmad. Nüüd on asi naljast kaugel. Ohvrite arvu kasvamist on vaja iga hinna eest vältida. Kirja kirjutas koolipoiss ja seetõttu kaasatakse asja uurimisse lastepsühholoog Freyja. Rööbiti pingelise politseijuurdlusega kulgeb ka Freyja ja Huldari keerulise armusuhte lugu. Ja vahel näib, et mõlemad on lootusetult ummikusse jooksmas.

Tuntud krimikirjaniku Yrsa Sigurðardóttiri järjekordne põnevusromaan on haarav nagu kõik teisedki tema raamatud. Eesti keeles on kirjastus Varrak senimaani avaldanud neli Sigurðardóttiri romaani. See on teine raamat Freja ja Huldari tegemistele pühendatud sarjast, sarja esimese raamatu «Pärand» võtsid lugejad soojalt vastu.

Henry Carroll
Loe seda raamatut, kui tahad häid fotosid.

Inglise keelest tõlkinud Karin Volmer
128-leheküljeline tavaformaadis ja pehmes köites raamat
Koolibri 2016 

Ei mingeid hirmutavaid graafikuid. Ei mingeid tehnilisi jooniseid. Ei mingit fotoklubide sõnavara.

Siin raamatus on inspireerivad fotod omaaegsetelt ja tänapäeva fotograafidelt. Nende pilte vaadates hakkad mõistma autorite ideid ja tehnikaid ning õpid neid ka ise kasutama.

Raamat selgitab sulle lihtsas keeles kompositsiooni, särituse, valguse, objektiivide ja märkamise kunsti põhitõdesid, räägib kasulikest lisaseadmetest, mis päriselt toimivad.

Raamat annab praktilisi juhiseid, kuidas piltidest parimat välja võluda. Haara kaamera ja proovi ise järele!



Kujundanud Kaire Vakar